Saltar a continguts

Casal d'Avis de Valldoreix

Navegació

Menú principal

VISITES CULTURALS (i passejades fins 2016)

Cercador

Foto de la Galeria

El 27 de febrer ens desplacem a Terrassa per visitar
el MUSEU DEL TÈXTIL.
El Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) va ser fundat el 1946. El CDMT s’ha especialitzat en la conservació, estudi i promoció de la cultura tèxtil, i té com a objectiu divulgar el patrimoni tèxtil i fomentar la sensibilitat i el coneixement del
públic sobre aquest sector.
Compta amb un fons d’objectes tèxtils d’arreu del món i de tota la història des del segle I. Són teixits de l’àrea mediterrània, preindustrials (andalusins, gòtics, renaixentistes, barrocs) i industrials (segles XIX-XX, amb mostraris d’indústries tèxtils,
de Catalunya i sobretot del Vallès) . També teixits de la Xina, l’Índia i l’Amèrica precolombina, a més d’estampats, brodats, indumentària (segles XVIII-XX), paraments litúrgics (segles XVI-XX) i complements (segles XVII-XX).
Hi destaca especialment el patrimoni modernista, una col·lecció única que aple- ga obres mestres d’artistes, dissenyadors i empreses catalanes del 1900. A més, compta amb un taller de restauració de teixits i indumentària, que presta també servei a altres entitats i a particulars

Foto de la Galeria

A CaixaForum

Qualsevol excusa és bona si té un mínim de coherència i està bastida amb materials de primera. I aquest és el cas, una mostra que ens explica la cultura grega clàssica a través de la competitivitat: des dels jocs infantils fins a la guerra, tot passant per l’esport, el teatre i la música, la rellevància social o els mítics treballs d’Heràclit.
Grècia com a estat d’esperit vinculat a una llengua, una mitologia, un aplec de llegendes fundacionals com La Ilíada i l’Odissea. Tan grega era Empúries com Atenes. Tan demòcrata com masclista i esclavista.
Moltes de les 172 obres que componen l’exposició –estàtues, relleus, ceràmica, terracota, joies, monedes, instruments musicals i màscares, entre altres objectes, que provenen dels fons del British Museum– contenen detalls que us faran enganxar el nas a la vitrina.
I entre esports olímpics, jocs d’infants, batalles, recitals de poesia i afanys herculis encara tindrem temps per confirmar com n’era de competitiva la cultura que va inventar la bellesa.

Foto de la Galeria

Visita amb guia, explicacions molt bones i, com sempre, un grup molt gran, més ben dit, dos, ja que es va haver de fer 2 grups per la limitació de visitants que té el Monestir.

Les visites culturals creiem que podem dir que han aconseguit reunir una bona colla assídua, amics tots entre tots, i amb fotògrafs excel·lents que fan bons reportatges, FELICITATS!

Ara bé, FIXEU-VOS, pocs homes... què passa? No hi ha tantes vídues..., si us plau, amics/ homes, no us perdeu aquestes sortides!

Foto de la Galeria
35 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats