Saltar a continguts

Casal d'Avis de Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

hemeroteca NOTÍCIES

14/04/2016
DIBUIXOS I PINTURES DE MIQUEL PELLICER

  Inauguració el dia 15 d'abril, divendres, a les 18:30 h, i exposada fins el 13 de maig.

Podeu visitar-la de 16:00 a 20:00 h a la Sala principal, de dilluns a divendres.

C/Tibidabo, 7 - VALLDOREIX

El dia 15 d'abril és el DIA Internacional de l'Art i coincideix amb la inauguració al Casal de la seva 15a. exposició d'art amb dibuixos i pintures seleccionats de les cobertes de L'INFORMATIU realitzades per l'artista Miquel Pellicer.

L'INFORMATIU del Casal d'Avis de Valldoreix, és una publicació mensual que s'edita, de forma ininterrompuda, des del gener del 2002 per iniciativa de Pere Bordes. El disseny gràfic i les il·lustracions es van encarregar a M. Pellicer, especialment les portades, que cada mes intenten representar les notícies o activitats més importants del Casal. Algunes són fotogràfiques, altres antics gravats o d'autors anònims i en gran part han estat dibuixades especialment per en Pellicer.

Aquesta exposició és una selecció d'aquestes portades. Dibuixos a llapis i pintures de diverses tècniques.

Aquest any arribem al 15è any de publicació i aquest mes d'abril editem el núm. 172, que representa 172 mesos de voluntariat ininterromputs de tot l'equip de col·laboradors de la nostra revista.

Sigui aquesta exposició un petit homenatge a tots ells. Als que hem pogut arribar fins aquí i especialment els que hi han quedat pel camí.

Recordeu el divendres 15 d'abril a les 18.30 h al Casal d'Avis de Valldoreix, c. Tibidabo 7, Valldoreix

 

Us esperem!

 

Notes biogràfiques

Miquel Pellicer i Esteban

Nat a Barcelona el 20 de gener de l?any 1934. Estudis de dibuix, pintura i electrònica a l'Escola Industrial de Barcelona.

 (1954) Dibuixant publicitari a diverses agències de publicitat (Izquierdo Nogueras), estudis gràfics (Vellvé- Candela) i escenografia (Estudis Macian). Pinta i exposa a diferents sales. Il·lustrador de Christmas per a diverses editorials espanyoles i nord-americanes i com a editor free-lance? col·labora amb Ediciones Druida, Grijalbo, Delta, etc. i edita per compte propi dues col·leccions infantils de gran èxit.

 (1962) Editor i il·lustrador de llibres infantils a Editorial Bruguera.  (1986) Ingressa com a Director Editorial de còmics i de llibres infantils, juvenils i de regal a Ediciones B, del Grupo Z. Edita sèries tan exitoses com Mortadelo, Zipi y Zape, On és Wally, Els Simpson i Pesadillas.

 (2000) Jubilació anticipada per dedicar-se plenament a la pintura, ingressa a Firart des d'on ha realitzat nombroses exposicions individuals, col·lectives i de carrer. Alterna la pintura tradicional sobre paper o tela amb les tècniques digitals.

 (2001) Compagina la pintura amb el disseny de cartells. Ha aconseguit guanyar el primer premi en 9 concursos de cartells. (2002) Inicia la col·laboració per a L'INFORMATIU del Casal i ha seguit, durant 15 anys, compaginant i il·lustrant aquesta publicació mensual de la qual se n'han editat de forma continuada 172 numeros.

(2015) Jaume Pellicer, el pare del nostre artista, era també un gran dibuixant que va deixar una àmplia col·lecció de dibuixos i esbossos i per demostrar que pertanyen a una autèntica saga d'artistes, el passat any 2015 van inaugura una exposició a Sant Cugat formada per obres del Miquel Pellicer, la seva filla Susanna Pellicer i la seva néta Xènia Monells Pellicer, anomenada ?156 anys de línies i colors?. Aquest 2016 també exposaran els tres, com altres anys anteriors, al Mini Print de Cadaqués on s'afegirà una altra filla: Gemma Pellicer.

Actualment Miquel és voluntari a diferents entitats i també compila i classifica tots els seus llibres d'artista, els quals sobrepassen els 70 volums.

Emili